Beskrivning av bilden

Fjällbackaseriens alla böcker i ordning – Bokföljd

Sedan den första boken ”Isprinsessan” släpptes år 2003 har Fjällbackaserien blivit en av de mest populära kriminalromanserierna i Sverige. Författaren bakom succén, Camilla Läckberg, har sedan dess publicerat ytterligare tio böcker som alla utspelar sig i kuststaden Fjällbacka. I denna artikel kommer vi att gå igenom alla böckerna i ordning, från den första boken till den senaste släppet ”Gökungen” år 2022.

Så om du är en fan av Fjällbackaserien eller bara vill upptäcka en ny spännande bokserie att läsa, följ med oss på denna resa genom en värld av kriminalintriger och hemligheter! Nu kör vi!

Listan innehåller sponsrade länkar till bokbutiker online som vi på Bokguiden rekommenderar.

1. Isprinsessan (2003)

2. Predikanten (2004)

3. Stenhuggaren (2005)

4. Olycksfågeln (2006)

5. Tyskungen (2007)

6. Sjöjungfrun (2008)

7. Fyrvaktaren (2009)

8. Änglamakerskan (2011)

9. Lejontämjaren (2014)

10. Häxan (2017)

11. Gökungen (2022)

Avslutande ord

Fjällbackaserien har fångat läsarnas hjärtan med sin mix av spänning, drama och romantik. Camilla Läckberg har lyckats skapa en unik värld full av karaktärer som känns verkliga och en miljö som är så levande att det känns som att man själv är där. Genom åren har serien vuxit i popularitet och har nu blivit översatt till över 40 språk världen över.

Med ”Gökungen” som den senaste tillskottet till serien har Camilla Läckberg fortsatt att leverera spännande kriminalintriger och karaktärer som man inte kan låta bli att älska. För de som ännu inte har läst Fjällbackaserien, finns det inget bättre tillfälle att börja än nu.

Sammanfattningsvis, Fjällbackaserien är en bokserie som tar läsaren på en spännande resa till den vackra kuststaden Fjällbacka. Genom sina karaktärer, miljö och berättelse har Camilla Läckberg skapat en värld som har blivit en av de mest älskade i svensk litteraturhistoria.

Rulla till toppen