Beskrivning av bilden

Så läser du Ninni Schulmans böcker i bokordning

Ninni Schulman är en svensk författare som har blivit känd för sina spännande och välskrivna deckare. Hennes böcker har sålt i miljontals exemplar och har översatts till flera olika språk. För de som är nya i Schulmans författarskap kan det vara svårt att veta var man ska börja. Därför har vi sammanställt en läsordning för hennes böcker.

Ninni Schulman föddes 1972 och växte upp i Stockholm. Innan hon blev författare arbetade hon som journalist och redaktör på olika tidningar och tidskrifter. Hon debuterade som författare 2011 med ”Flickan med snö i håret” och har sedan dess skrivit flera uppskattade böcker.

Schulmans böcker karaktäriseras ofta av en stark drivkraft, spänning och intriger som håller läsaren på helspänn från början till slut. Hon skildrar också ofta småstadslivet på ett realistiskt sätt och hennes karaktärer är trovärdiga och välutvecklade.

Utöver att skriva böcker har Schulman också varit aktiv i debatten kring jämställdhet och kvinnors rättigheter. Hon har bland annat skrivit en bok om kvinnohat och trakasserier på nätet och varit en flitig debattör i frågor kring våld mot kvinnor.

Schulmans böcker har mottagits väl både av kritiker och läsare och hon har blivit nominerad till flera priser för sitt författarskap. Hon är en av Sveriges mest lästa författare och hennes böcker finns översatta till flera olika språk.

Samtliga böcker av Ninni Schulman

Listan innehåller sponsrade länkar till bokbutiker online som vi på Bokguiden rekommenderar.

Hagforsserien

Serien följer journalisten Magdalena Hansson som återvänder till sin hemstad Hagfors för att rapportera om olika händelser. Böckerna i serien utspelar sig ofta i den lilla småstaden och skildrar livet där på ett realistiskt sätt samtidigt som de innehåller spännande och invecklade mordgåtor. Hagforsserien består av sju böcker och har blivit mycket uppskattad av både kritiker och läsare.

1. Flickan med snö i håret (2010)

2. Pojken som slutade gråta (2012)

3. Svara om du hör mig (2013)

4. Vår egen lilla hemlighet (2015)

5. Välkommen hem (2016)

6. När alla klockor stannat (2019)

7. Dagen är kommen (2021)

Siljanserien

En ny serie deckare från Ninni Schulman som återigen är i toppform.

1. Som vi lekte (2023)

Övriga

Detta är de fristående böckerna skrivna av Ninni Schulman, och som inte tillhör någon bokserie.

Bara du (2018)

Flickebarn nr 291 (2020)

Avslutande ord

Sammanfattningsvis är Ninni Schulman en spännande och välrenommerad svensk författare som har skrivit flera uppskattade böcker inom deckargenren. För den som är nyfiken på hennes författarskap kan det vara en god idé att börja med hennes debutbok ”Flickan med snö i håret” och fortsätta sedan i ordning med övriga böcker i Magdalena Hanssons serie. Utöver att vara en skicklig författare är Schulman också en viktig röst i samhällsdebatten och arbetar för att belysa och motverka orättvisor och trakasserier.

Rulla till toppen